ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET
OINAS HÄRKÄ KAKSONEN RAPU LEIJONA NEITSYT VAAKA SKORPIONI JOUSIMIES KAURIS VESIMIES KALAT

Vaaka

Vaaka, on puhtaimmillaan pyyteetöntä rakkautta. Vaaka on oikeudenmukaisuuden tuoja. Hyvän, puhtaan Hengen ilmapiirin luoja ja sen ylläpitäjä. Hienostuneet ja sivistyneet ihmissuhdetaidot ovat Vaa'an lahjakkus. Miellyttävä Vaakamainen käytös ja hyvä "asiakaspalvelu" suuntautuu tasapuolisesti kaikkiin ja on palkitseva kokemus.

Vaa'alla on sivistynyttä älyä sovittella ja neuvotella vastakkaisuuksia harmooniseksi kokonaisuudeksi koskivatpa nämä millaisia osapuolia tahansa: estettisiä kokonaisuuksia, hyveen moraalia, henkilökohtaisia ihmissuhteita tai kansainvälisiä suhteita. Omien asioiden suhteen tuo tasapainoon pyrkivä pohdiskelu näkyy eräälaisena päättämättömyytenä erilaisten painopisteiden välillä.

Vaa'an paradoksi: Vaaka on intuitiivisesti tietoinen todistajan roolistaan! Absoluuttisesta puoluettomuudestaan! Hyvien tapojen, toisten huomioon ottamisen ja diplomatian idean kääntöpuolena on ettei Vaakakaan näe, asioiden ja ilmiöiden todellista suhdetta. Asian tekee monimutkaiseksi juuri se että Vaaka on nimenomaan ihmissuhdemerkki, jolle kaikkinaiset kohtaamiset muiden kanssa on elämäntarkoitus. Aina nämä kumppanuussuhteet eivät ole harmonisia vaikka niihin kuinka panostaisi tai ne eivät ole Vaa'an mielestä riittävän laajat ja hedelmälliset. Mutta kuten "pelin henkeen" kuuluu on Vaaka -auringon itseilmaisun kehittymisen läksynä koko elämme ajan oppia omaa luovuutta*. Käyttäen oikea tapaa loistaa ja olla esillä. Jos Vaaka menee "itse mukaan" säätämään tilanteita reilunpelinhengessä on riskinä puuttua siihen minän kypsymättömyydellä, jolloin Vaaka syyllistyy puolueellisuuteen.
* oma luovuus; yksilön tahto ja halut.

Yleisesti ottaen Auringon syvemmät ominaisuudet ilmenevät kaikissa merkeissä yksilön kehitystarpeena kohti aidompaa Itseä. Tässä merkityksessä Itsemme toteuttaminen on elämän tärkein ja korkein tavoitteemme. Auringon huonesijainti kertoo miten ilmennämme itseämme tietyllä elämänalueella. Auringon aspketit taas, kertovat itseilmaisumme tavasta ja sen ainutlaatuisuudesta. Aurinko liitetään isään ja varsinkin siihen miten saimme häneltä huomiota. Isä tässä merkityksessä edustaa persoonan ulkoisinta ja näkyvintä puolta kuten roolia työelämässä ja asemaa yhteiskunnassa. Siksi Aurinkomerkkimme mukaisesti ihminen tavoittelee paradoksaalisti ulkokautta yksilöllisyyttään; asettaen kehitykselleen ulkoisesti mitattavia arvoja.

Mielenlaatu: pyrkii puolueettomuuteen, harkitseva ja asioita puntaroiva, laiska, flirttaileva. Saattaa käyttää viehätysvoimaa saadakseen toiset rakastumaan itseensä ja mukautumaan omiin tavoitteisiin, jonka jälkeen hän saattaa jättää heidät ja vetäytyy pois. Vaa’an pettymykset ovat omia epäonnistuneita odotuksia muiden taholta. Muiden miellyttämisen tulos ei miellytä itseä. Liiallinen sosiaalinen riippuvuus hidastaa omaa kehitystä.

Vaa'an puolison: tulisi nähdä Vaa’an ongelmat 'pelätä olla eri mieltä maailmalla ja kotona'. Jos Vaaka puolisosi muuttuukin lempeän ja aina auttamishaluisen -alun jälkeen, yllättäen kireäksi ja kiukkuiseksi ja kauniit sanat ja hymyily vähenee.. Silloin Vaa’an ihmissuhdetaidot ovat taas ajautuneet umpikujaan. Hän on väsynyt enää jatkamaan teeskentelyä sinut saatuaan.. Auta silloin Vaaka rakkaimpaasi pääsemään kiltin ihmisen -syndroomasta. Valinta on sinulla. Joko opetat Vaaka puolisosi ymmärtämään ettet jätä häntä vaikka hän olisikin eri mieltä kanssasi asioista, tai päätät olla auttamatta häntä ja jätät hänet opittuasi tuntemaan Vaa’an toisen puolen.

Onnistunut egosta irrottautuminen olisi: ”en jaksa enää ennakoida riitatilanteita pois. Haluan tehdä itsenäisiä päätöksiä vaikkei kukaan ymmärtäisi minua, vaikka kaikki hylkäsivät minut, sillä he, eivät edusta kuitenkaan "kaikkia ihmisiä". Päätän olla teeskentelemättä - ainakaan kovin paljoa. Koska voisin sanoa myös asioille ja ihmisille ei!

ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET