ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET
OINAS HÄRKÄ KAKSONEN RAPU LEIJONA NEITSYT VAAKA SKORPIONI JOUSIMIES KAURIS VESIMIES KALAT

Jousimies

Jousimies, on parhaimmillaan jumalainen visionäristi jolla on totuuden mukaista ymmärrystä, henkisistä ulottuvuuksista ja maailmakaikkeuden laaja-alaisesta ymmärtämisestä parhaimmalla mahdollisella tavalla.

- Annettu lupaus totuudesta on Jousimiehen tärkein elämäntehtävä löytää ja lunastaa se täysimittaisena. Siksi hän pyrkii kaikessa etsinnässään suurimittaiseen totuuteen. Jotkut kutsuvat sitä fanaattisuudeksi! Tosin sanoen totuus laimenee kun ilmiöiden mittasuhteet ovat epätasapainossa.
Tehtävä ei ole kovin yksinkertainen 'siitä vaan lähdetään etsimään'. Etsijän matkalla on vaaroja sillä Zeuksen tavoin, Jousimieskin pystyy muuntamaan totuutta - huomionsa kohdettaan, kiinnostuksen laadun ja syvyyden mukaan.

Jousimiehen paradoksi: on intuitiivinen tieto että hän saattaa pettää visioillaan itsensä tai muut, eikä totuus löydykkään Graalin Maljasta! Totuuden muuntaminen käy helposti innostuneena huomaamattaan tai tietoisena, tyhjistä ja vääristälupauksista. Tällaisesta toimintatavasta eräällälailla sokeutuu ja ahmii liikaa. Ilmiöitä ja asioita mässäillään, eikä ylensyömiestä tietenkään pääse heti eroon. Se vaatii oppimista, Kauris -aikaa, Vesimies -oivallusta nykyhetkessä ja samalla myös Kalat -piilotajunnan eli menneisyydestä irti päästämistä. Jousimiestä ei turhaan sanota gurun merkiksi. Se mikä milloinkin on Jousimiehen johtoteemana on ratkaisevan tärkeää oman ja muiden tulevaisuuden kannalta. Ensinnäkin Jousimies on ensimmäinen kollektiivisista merkeistä, joka tarkoittaa sitä että hänen vaikutuksensa seuraukset ulottuvat pidemmälle ja laaja-alaisemmin kun äkkiä voisi luullakaan. Käytännön esimerkkinä Jousimiesten taipumus tiedottamiseen, opettamiseen ja uutisointiin on kollektiivisesti vastuullista, jolloin joukkojen huomion suuntaamista haluttuun suuntaan. Jousimies on tulemista teiden risteykseen iloisena ja huolettomana! Risteyksestä lähtee samanlaisia mahdollisuuksien teitä monen suuntaan. Vasta myöhemmin tietä kulkiessamme selviää valitun suunnan painoarvo.

Lupaukset paremmasta tulevaisuudesta, onnistuneemmasta sijoituksesta tai sivistyksellisistä mahdollisuuksista lisäävät itsetuntoa. Aluksi monien mahdollisuuksien ja tosiasioiden aiheutumista yhteentörmäyksistä selvittyään voi Jousimiehestä kehittyä ajan kanssa viisas, kokonaisuuksien näkijä.

Mielenlaatu: "Näkisin ettei vaihtoehdot lopu ... vaihtoehtoja on loputtomiin!" Jousimies teema, tuo aina eteemme uuisen mahdollisuuksien tien viittoja. Itseensä luottava, itsevarma joskus kerskaileva ja liioitteleva jos ei muuten onnistu. Jousimies ei ehkä pitäydy paikallisessa moraalisissa ja hän voi vaikuttaa röyhkeältä ja ylimieliseltä koska hän ei näe lähelle, eikä varsinkaan näe itseään! Jousimiehen arvot ja ymmärrys eivät koostuu paikallisista lähialueen mittasuhteista, vaan laajemmasta kokonaisuudesta. Tämä ei tee Jousimiehestä aina mukavaa ja luotettavaa kanssaihmistä. Jousimies pitää lupauksensa ainoastaan ajamalleen asialla. Suosimatta silloinkaan mitään järjestelmää tai näkökulmaa erityisesti. Jousimies on innostunut luonne, elämää ja näkemyksiä laajentavana, jatkuvaan kasvuun suuntautunut. Myönteinen ja kannustava jolla parempia päiviä vielä tämänkin lisäksi edessäpäin. Hän on ikuinen optimisti hyvässä ja pahassa. Suorapuheinen kertoo avuliaasti kokemuksistaan ja matkoistaan. Kannustaa kuulijoitaan etsimään totuutta omalla esimerkillään. Opettaa, ohjaa, opastaa.

Jousimiehen puolison: tulisi olla jalat maassa tai kumppanin tulisi olla peräsimenä, mutta mielellään seikkailuhenkisenä iloisena ja luottavaisena siitä, että kaikki lopultakin päättyy hyvin.

Onnistunut egosta irrottautuminen olisi; ”en usko olevani sinua parempi uskossani. En myöskään ole parempi kansalainen kuin nuo muut, eikä minun lapseni koulumenestys johdu minun tiedoistani tai opinnoistani. Visiot tulevaisuudesta saattavat olla vain omien halujeni projisointia”.

ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET