ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET
OINAS HÄRKÄ KAKSONEN RAPU LEIJONA NEITSYT VAAKA SKORPIONI JOUSIMIES KAURIS VESIMIES KALAT

Skorpioni

Skorpioni uskaltautuu sinnekin minne muut eivät uskalla mennä. Skorpionilla on loistava tarkkanäköisyys ja havaintokyky kätketyissä asioissa. Hän tunkeutuu kevyesti järkeillen yhä syvemmälle asioihin ilmiöihin ja viitekehyksiin - tuoden lopulta pintaan - aidon helmen.

Skorpioniin liittyy hyvän ja pahan kohtaaminen yksilöllisenä kokemuksena, kuten käärme. Skorpioni luovuttaa usein vanhan nahkansa eli kiintymykset materiaan pois puhdistuakseen, uudistuakseen. Skorpioni on haavoittuvimmillaan tämän transformaation muodonmuutoksen aikana joka on aina perusteellinen ja ravisuttava kokemus. Skorpioni kohtaa elämässään usein näitä kokemuksia tai hän päättää hankkia äärikokemukset, ihan itse.

Skorpionin paradoksi: on intuitiivinen tieto siitä että hänen otteensa - ei pidä! Yleisesti ottaen, Skorpioni ote pitää asioissa kuin asioissa ja ihmisissä. Hän ei laske käsistään mitään huolimattomasti ja lähes kaikki toiminta on hyvin harkittua. Skorpioni on vesi-elementtinä erittäin tunteellinen ja intohimoinen, lisäksi se on viimeinen sinä -suuntautuneista merkeistä. Niinpä Skorpionin elämäntarkoitus on tunkeutua syvälle sopimuksissa ja sitoutumuksissa muiden kanssa. Perinnölliset sitoumukset eivät näy ulospäin koskivatpa nämä omaa perimää, perhettä, sukua tai kollektiivista alitajuntaa kansakunnan yhteistä kohtaloa. Intohimoiset tunteet pidetään syvällä hallitussa tilassa suojassa pinta-aallokolta. Skorpionin tunteita heilauttaa vain kiintymyksissä kuten myös omissa käsitteissä tapahtuvat odottamattomat loput ja erot. Kuoleman kaltaisia eroja ja asioiden loppumisia tapahtuukin juuri Skorpionille, sillä ne ovat parasta itsensä kehittämisen materiaalia hänelle.

Skorpioni uhmaa usein jopa kuolemaa ja jumalaa yrittäen haasta sen tarjomaaan uusia kehitysprosesseja. Ymmärtämättä tapahtumia aiheuttavia mekanismeja joissa hänkin voi erehtyä. Prosessissa syntyy aina jonkinlainen mangneettinen ilmapiiri, joka tyydyttää Skorpionin syvimpien intohimojen kaipuun olla suhteessa "jonkin" kanssa. Vangitseva ilmapiiri ja koskettava tunnetila sekoittuu itseluomaan vaistoon jonkin ainutlaatuisen tarpeesta.. Ja lopulta nekin ovat vain subjektiivisia joskin erittäin syviä, jo unohtuneiden tapahtumien alkuun sysäämiä tarpeita (vesimermkin muisti). Onko se vaarallista maastoa?
Loppujen lopuksi kukin on vastuussa vain yksin Itselleen, perimmäiselle Itselleen.

Löytääkö Skorpioni aidon helmen sielun puhdistumiseksi, puhtaa Hengen vertauskuvana vai ei? Sillä on merkitystä vain hänen sielulleen, karmallisessä merkityksessä. Sen arviominen ei Skorpionin luonteen mukaisesti välity eikä näy, helposti ulospäin. Se on ikään kuin hänen ja (epä-) Jumalan välinen asia. Jälleensyntymisen seurauksena syntymän ja kuoleman kautta tapahtuvasta jatkuvuudesta tulisi valmistua ja valaistua "viimeisen tuomion" kautta, hyväksyttynä! Jokainen Skorpioni kehittyy tällä tasolla tiedosti hän sitä, tai ei. Sen tähden Skorpionin tulisi pyrkiä tietoisesti kirkkaaseen valoon, eikä tyytyä hämärään.
Kielteinen Skorpioniteema välttelee kasvuaan tiedostavaksi yksilöksi ja hän jää pimeyteen, yö-eläjäksi, piilotajuiseen maailmaan. Skorpioni voi kiintyä vallantunteeseen ja kontrolloimiseen jolla hän alkaa hallita itseään ja läheisiään. Skorpionin ”psykologinen luonne" on virittäytynyt näkemään ihmisten ja asioiden varjoisan puolen ja pahimmillaan käyttää sitä itsekkäin perustein, kyseenalaisiin tarkoituksiin. Hän etsii absoluuttista totuutta ja paljastaa salaisuuksia, mutta hän voi myös yrittää tiedostamattomilla asenteillaan (tabu) estää sen paljastumasta. Hän on vain pelkkä tirkistelijä kun ei halua kohdata itse totuutta. - Meissä kaikissa on myös Skorpionia ainakin Pluton, sen hallisijaplaneetat kautta.

Mielenlaatu: tutkiva, omaa psykologisia taipumuksia, periksiantamaton ja syvällisellä tavalla uudistuva/ uudistava. Hallitsee hermonsa hyvin kriisitilanteissa. Totuuden manipulointia omiin tarkoituksiin kiristämällä ja pakottamalla, ajaa Skorpionin yhä syvemmälle tiedostamattoma(a)n itsekontrolliin. Voimakas jopa elintoimintojen tukahduttava itsekontrolli on kielteinen itsetuhoinen halu kätkeytyä perimmäiseltä Itseltä. Epäily omasta pahuudesta, (perisynti, karmanvelka) synnyttää addekteija sillä tarkoin rajatulla alueella, jonka enää kykenee sallimaan itselleen.

Skorpionin puolison: tulisi olla totuuden etsiä varsinkin psyyken tasolla jotta hän voisi suhtautua rennosti puolisonsa lähes tiedostamattomille manipulointi yrityksille. Suositeltavaa olisi Skorpionin puolison olla kasvanut yli, inhimillisenä pidettyjen, ehdollistumien ja päähänpinttymien (tabut) muuten on tiedossa kovia valtataisteluja, kiristämistä ja alistamista. Skorpioni on oman psyykensä pyöveli ja tuhon tuomari tai rakentava, asioiden kristallisoija joka voisi lopulta loistaa virheettömänä kuin timantti tai puhtain värein, kuten tuhatlehtinen lootus.

Onnistunut egosta irrottautuminen olisi: ”en jaksa enää kontrolloida mitään tai ketään. En halua enää alistaa itseäni tai muita. Antaa elämän hallita Itse, Itseään. Jos kuvittelen olevani paha, näen pahuutta toisissa ja teen pahaa myös heille. Luullen, että minun on pakotettava heitä hyvään. Kuvittelen hallitsevani siten pahanvoiman heissä ja tiedostamatta myös itsessäni ja ympärillämme. Voin siis yhtä hyvin alkaa kokea Itseni hyväksi ja onnelliseksi, koska näen maailman juuri sellaisena kuin Itse Olen!

Minulla ei ole muuta valittavaa kuin taivas tai helvetti tässä elämässä jossa jokaisesa hetkessä on taivas, eikä vasta kuoleman jälkeen.”

ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET