ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET
OINAS HÄRKÄ KAKSONEN RAPU LEIJONA NEITSYT VAAKA SKORPIONI JOUSIMIES KAURIS VESIMIES KALAT

Leijona

Leijona, on parhaimmillaan rakkauden ja valon tuoja. Leijona on hyvä isä, valovoimaisen sankarin ja hänessä on tähden ainesta. Tai hänessä on näiden kaipuuta. Leijona itseensä luottava, itsevaloinen ja itsevarma omissa taidoissaan ja lahoissaan. Leijona kyky loistaa symbolisoi sitä mahdollisuutta mihin jokaisen yksilön tulisi yltää löytämällä oikeanlaiset alueet ja rajat toiminalleen.

Leijona voisi tarvita hovinsa tai ainakin yleisönsä. Esiintymiskammoa ei ole tai jos olisikin silloin yleisö kannattaa mitoittaa oman rohkeuden mukaan. Ensimmäisenä selvästi ulospäin suuntautuneena merkkinä, elämä ilman esilläoloa ei ole Leijonan mielenterveydelle hyväksi. Aurinko Leijonan merkkiä hallitseva taivaankappale, symbolisoi osuvasti Leijonan luonnetta. On vain yksi, joka loistaa kuten Aurinko! Kaikki tarvitsevat sitä. Ei olisi elämää ilman sitä.
Lohdutuksena saanottakoon että meidän jokaisen astrologisessa kartassa on Aurinko, mutta kaikkia (horoskooppi) merkkejä ei hallitse aurinko.

Leijonan paradoksi: Leijona on intuitiivisesti selvillä esiintymisen riskeistä. Häntä arvostellaan - julkisesti!
Siksi Leijonan on tärkeää oppia ymmärtämään esiintymisen tasot. Esitelläkö itseään, saavutuksiaan vai toimia toisten töiden esittelijänä korostamasta typerästi itseään. Leijonan ego on liian herkkä kasvamaan ja siinä sokeutuu kaikelle muulle paitsi erinomaiselle itselleen. On aivan liian helppoa tekeytyä kiiltokuvaksi narrien statusmaailmaan merkkituotteilla ja kaikenlaisella show-bisneksellä.
Leijonan haaste on löytää aito kuninkaallisuus itsestään, sisältään. Vielä senkin jälkeen, kun arvo-suhdanteet riisuvat kaikki Leijonan sosiaalisen arvostuksen merkit maantasalle ja polkevat ne sinne! Vasta sitten kun ei ole mitään lainavaloa joka nostaisi Leijonan egoa voi alkaa todellinen rakentava kehitys.

Kuten Aurinko on koko aurinkokunnan keskus ja kaiken elämän antaja maapallolla. Se on astrologisesti Leijonaa hallitseva taivaankappale. Aivan samoin Leijonan on löydettävä ikuinen valo itsestään. Ilman lainavaloa ja rekvisiittaa, turhia roolimalleja, turhia arvoja ja titteleitä. Ne eivät kelpaa. Leijona, älä peitä omavaloisuuttasi aitoa ja puhdasta itseilmaisua tuollaisten pilvien taakse. Ulkoinen (usein miehinen = objekti) väärin perustein hankittu tai anastettu sankari/ kauneus, kuningas/ kunigatar rooli johtaa harhaan ja evää mahdollisuuden aidolle kehittykselle. Vaikeus nähdä todellisen sankarin ominaisuuksia ja sisäistä loistokkuutta jos pinnallisetarvot sokaisevat jolloin pettymyksenä on myös itse jäädä kaiken kimalluksen varjoon.

Mielenlaatu: "..minä voisin mielläni esitellä ..mennään näyttämään niille..". Avoin, rehellinen, rehentelevä, rakastava, vihaava Leijona omaa dramatiikan tajua. Hänellä on kykyä säväyttää tyylillä ja tyylittömyydellä.

Leijona-puoliso: hänen tulee kyetä aidosti ihailemaan kumppaniaan. Hänellä tulisi olla hyvä itsetunto kyetäkseen ihailemaan Leijonan saavutuksia myös silloin kun Leijona itse kokee suurta ja draamattista itseluottamuksen puutetta.

Onnistunut egosta irrottautuminen olisi; ”Kyky nauraa itselle. Varsinkin silloin kun huomaa sitoneensa itseensä vääriä tehosteita ja ominaisuuksia katseenvangitsijoiksi. Kun huomaa ylentäneensä itsensä muiden auktoriteettien tai silmäätekevien tavoin parempiin piireihin. Oppia arvostamaan itseään omien todellisten savutusten takia, vaikka kukaan muu ei sitä tekisi.”

Loistavaa egon pudotuspeliä olisi ..."en ole mitään erityistä".

ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET