ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET
OINAS HÄRKÄ KAKSONEN RAPU LEIJONA NEITSYT VAAKA SKORPIONI JOUSIMIES KAURIS VESIMIES KALAT

Härkä

Härkä, on parhaimmillaan luonnollinen, alastoman alkukantainen ja maan läheinen vailla mitään keinotekoista tai synteettistä.
Härät ovat eräänlaisia alkuäitejä ja alkuisiä. He luovat mielellään siemenestä uutta elämää. "Hand made" alkutuottajina, ilman välikäsiä. Itse tuotettu hyödyke tai suorite on tärkeä arvon mitta.

Härkä tietää, että voima ja kestävyys piilee luonnonmukaisuudessa ja hyvissä raaka-aineissa. Niinpä tässä merkityksessä oleskelu luonnossa, kuten vitamiinit omalta kasvimaalta, oman talon rakentaminen, luovat monimerkityksellistä laadukkuutta Härän elämään.
Yleisesti ottaen omavaraisuus on tavoiteltavaa vaikka se voikin mennä Härän kohdalla joskus liiallisuuksiin. Ei pelkästään omistussuhteet omaisuuden ja sopimusten osalta vaan myös mielipiteet ja asenteet voivat muuttua niin suuriksi vaihtoarvoiksi että kaikki muutosuhat, kuten elämä itse torjutaan. Lopulta pysähtyneisyyden ja paikallaanolemisen hintana on vääristyneet arvot. Kun arvot kärsivät näin inflaation, ovat ne lopulta enää arvottomia makuasioita.

Härän paradoksi: Härkä tietää intuitiivisesti elämä koskemattomuuden ja neitseellisyyden arvon. Koskemattomuuden ja aitouden illuusio kiehtoo häntä syvästi.
Mitä kiehtovampi kohde sitä tarkemmin Härkä sitä tutkii, "ehkä se siirtyy hänen omistukseensa". Lopulta siinä on myös hänen kätensä jälki. Härkä on sokea koskemattomuuden ja jalostusarvon yhtälössä, mitä tulee hänen itseensä. Jatkojastuksessa omistajan oikeus käy tuottelialle Härälle lopulta kalliiksi. Alkuperäisen asian ja raaka-aineen tuhoutuminen tai sen loppuminen on Härälle shokki. Kun Härkä unohtaa idätettävän siemen todellisen alkuperä hän eräässä mielessä "polkee hintoja" ja saa aikaan arvon alennuksen. Idätettävä siemen symbolisoi mitä tahansa ideaa, halua, ajatusta, kohdetta, tekoa tai työvaihetta. Siksi yksikään siemen tai metsä ei ole omistetavissa. Härällä voi olla ainoastaan käyttö- ja haltijaoikeus niihin silloin, kun paikalliset lainsäädökset tukevat sitä. Sata prosettinen omistussuhde vain tuohoo kaipaamamme kohteet, kuten se sammuttaa alkuperäisen elämänliekin ja muutoshalukkuuden hänessä, Härässä itsessään.

Mielenlaatu: "..katsotaan nyt miltä tuntuu, jaksaako sitä..” - Yleensä jokin ulkopuolinen keskeyttää.. Kotona on aina menossa jotakin itselle tärkeää. Kiireettömyys ja rauhallisuus ovat laatukäsitteitä. Kiire Härän mielestä synnyttää vain keinotekoisuutta ja keskinkertaisuuksia. Härkä usein välttää ylityöt ja stressin perusasenteellaan, joka on sopivasti raatamista ja paljon lepoa sietokyvyn mukaan. Hän on taitava jakamaan työn ja levon välistä suhdetta. Jos yritys on oma se on valittu siten, että siinä voi pitää tarvittaessa siestaa.

Härän -puoliso: tulee olla tekevä ja osaava käytännönmies. Härkämies vastaavasti kaipaa luonnonkaunista naista rinnalleen. Naista joka ei häpeä omaa naisellista aistillisuuttaan. Itseriittoinen Härkä tietää kuinka paljon oikeasti kannattaa nähdä vaivaa minkäkin asian eteen. Mukaanlukien läheisten tarpeiden tyydyttäminen joka tuo Härälle tarvittavan mielenrauhan kun koti ja työasiat ovat kunnossa. Vasta sitten Härällä on aihetta itsetyytyväisyyteen johon hän luonnollisesti tähtääkin. Härän harrastuksena kaikenlainen "nautiskelu" kunnes se alkaa käydä kukkaron tai terveyden päälle. Härkä tietää mitä haluaa ja usein ottaa sen mistä pitää ”tämä sopii minulle”. Uudet asiat ja tilanteet saavat Härän sisäisen laskukoneen tekemään luonnollista arviota kohteesta, millainen arvo sillä olisi minulle itselleni.

Onnistunut egosta irrottautuminen olisi; ”en omista mitään, en edes mielihalujani enkä näitä tarpeitani. Olen siis vapaa haluistani, aisteistani".

ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
ARTIKKELIT
AURINKOMERKIT
HUONEET
PLANEETAT
YHTEYDET